Friday, August 22, 2008

Rumah Anak Yatim Tambunan Sabah

Rumah Anak Yatim Tambunan Sabah

Tambunan Sabah, 89650 Sabah

Te: 087-774120 Fax: 087-774170

Syarat Pengambilan


  • Anak lelaki dan perampuan.Anak kematian ibu dan bapa,
  • Anak kematian bapa sahaja.
  • Umur tidak melebihi 12 tahun (Ketika memohonhad penjagaan sehingga 18 tahun.
  • Islam (Atau bukan Islam dengan syarat penjaga memberi persetujuan bertulis anak itu didik dengan didikan Islam)
Status Penghuni

* Yatim Piatu,
* Kematian Bapa,
* Kematian Ibu,
* Penceraian,
* Hidup susah (ibubapa)

54 comments:

nutrigoal said...

apa full address tempat ni??? bleh email kat saya tak at jacq_joan27@hotmail.com

thanks

Kris and Nadia said...

halo.. sya pun mau full address.. maybe mau buat lawatan ke sini :) ini email sya.. nadia.nkris85@gmail.com

sazarinah said...

terima kasih diucapkan pada RAY kerana pernah mendidik saya selama 10 tahun. juga kepada semua kakitangan RAY yg sentiasa sabar melayan karenah semua penghuni. Sesungguhnya semua ajaran dan tunjuk ajar menjadi panduan dalam menjalani kehidupan...

Terima Kasih...I miss this place!!!!

♥Itajeff♥ @Something To Share said...

Salam...
kelmarin sy & family singgah skjp ke RAY otw 2 Tambunan, sbnrnya ini bkn dirancang, bila kebetulan lalu & nampak signboard RAY terbuka hati nak singgah. Kbetulan anak2 semua sdg makan...sy ada brjumpa seorg anak kecil bnama Aisah..kematian ayah & ibunya tidak upaya membela dia...sedih sgt..sampai skrg bila teringatkan Aisah, airmata sy akan mengalir...hati sy dicuri oleh Aisah & anak2 kurang bernasib baik di rumah itu...inshaallah, panjang umur sy akan balik lg mlawat Aisah & anak2 lain....
Tq atas usaha mbuat blog ini, sy pun baru dpt masa goggle RAY td..syabas atas usaha anda...semoga usaha ini diberkatiNYa..

Rashid said...

tq Allah..dan tq kpd staf ray dan seluruh tenaga kerja pengurusan kerja ray..terimah kasih sekali lg..hanya Allah sahaja yg dpt membalas jasa tuan2 dan Puan2 selakian,,

luvcy23 said...

sesiapa yg tau cni sabah ada rumah ank yatim kristian tlg la emel sy d vylan_08@yahoo.com tq. kasihanilah sy ni mau ank x sgup uda tgk surat kbr blk2 org buang ank gtu jak. jd tlg la sy sapa x mau ank tlg htr emel bg sy. kebaikan kamu semua akan dberkati Tuhan,Amin.

saif said...

sy nk derma,,ble bg no acc?
email: saifputeh@yahoo.com

inteem said...

saya nak ambil anak angkay lebih kurang 2 tahun ke bawah, beragama bukan islam.. boleh bantu. terima kasih..

sharifah khiratunisa said...

Asalamualaikum, Saya hendak memberi bantuan dalam bidang pekerjaan untuk membantu saya dirumah kami di luar negara Spain,Madrid. Suami saya bertugas di Kedutaan dan kami mempunyai dua anak laki2 dan sedang mengandung. Untuk sesiapa atau bekas pelajar Islam sahaja untuk mengemail saya. Saya perlukan dua pembantu rumah untuk tinggal bersama kami di Madrid,Spain dan gaji akan dibayar dalam mata bayaran euro 130(rm 650) lain2 keperluan akan kami tanggung. Semoga Allah akan memberi rahmat kepada sesiapa yang memberi bantuan dan menerima bantuan. Salam, Sharifah .. email.. kuala_love@hotmail.com

Kadir said...

Salam. kalau saya nak beri derma kepada Rumah Anak Yatim Tambunan Sabah ni, macam mana caranya. Boleh beri no. akaun bank rumah anak yatim tambunan sabah ni. nak bank i kan derma duit.

Email saya : kkadir785@gmail.com / 0138983140

arab said...

bole bg no akaun..nk bg sumbangan sikit..tq..

Obuhou said...
This comment has been removed by the author.
Obuhou said...

ye... saya berminat juga untuk menyumbang sesuatu utk anak2 yatim.
Tapi kenapa tiada respond dari blog owner untuk komen yang diutarakan di sini????

Lin Chalo said...

Salam..

Harap moderator boleh tolong letak no akaun rumah anak yatim ini.. Masih ramai yang ingin membantu di luar sana..

Semoga Allah memberkati..

haslina kolis said...

assalamualaikum............saya nak ucapkn terima kasih kepada warga RAY Tambunan kerana mendidik saya selama 10 tahun saya berada di RAY.......JASA KAMU TIDAK AKAN SAYA LUPA

scenerawkgurlz said...

asalam,boleka saya menyumbngkan tenaga untuk ruma ini???saya sngat berbuka ati,tolong reply coment saya ini...email saya fifiypunkyemoscene@yahoo.com...tolongla...saya x snggup tgok anak2 kcil yang kmatian ibubapa bsndirian....tgkiu...

mrzaborski said...
This comment has been removed by the author.
babybie said...

askum...saya bibie...bleh tak bg sya email....ini email saya cbebeh.nightmare@yahoo.com

Rina Noryati Kadir said...

Salam, sya dari Brunei. Bagaimana cara utk ambil anak yatim sebagai anak angkat ? email Rina. hawksbill8792@yahoo.com

MISI Society said...

Assalamualaikum.

Boleh bagi alamat dan no tel ut dihubungi. Saya pelajar UIAM, Gombak bercadang ingin membuat lawatan di sana suatu hari nanti, Insya Allah.

sara_mas said...

tolong email no akaun bank ke email saya sara.mas1969@gmail.com

pearl said...

slam..ada sapa2 tau, brp org budak2 yg tggl d ruma ank yatim ne?...

Gundul Generations said...

Assalamulaikum..
Saya memohon untuk mendapatkan seorang anak angkat tak kira jantina dan berumur kurang dari 2 tahun.
mohon dipertimbangkan dan mendapat maklumbalas dengan segera
Wassalam.
Email : sukryfazly@gmail.com

Gundul Generations said...

Assalamulaikum..
Saya memohon untuk mendapatkan seorang anak angkat tak kira jantina dan berumur kurang dari 2 tahun.
mohon dipertimbangkan dan mendapat maklumbalas dengan segera
Wassalam.
Email : sukryfazly@gmail.com

Books.For.You said...

saya ingin menyumbang tenaga, bagaimana caranya? tolong beritahu belaent2011@gmail.com

jude said...

Saya memohon untuk mendapatkan seorang anak angkat tak kira jantina dan berumur kurang dari 2 tahun.
mohon dipertimbangkan dan mendapat maklumbalas dengan segera

Email : pelry2003@yahoo.com

Mimie Tai said...

hi! sy ingin melawat kanak2 di sini untuk x'mas dan sy akan bawah party pack dan beras untuk melawat mereka, adakah yang sy perlu buat, seperti surat kebenaran?

email : mimietai@yahoo.com.hk

Dr. LuRVe said...

http://xxdrlurvexx.blogspot.com/2013/04/jom-sertai-anugerah-blogger-prihatin.html Ayuh Sertai Program TERBARU Harian Metro :) bantu mereka yang memerlukan

Devilroshan said...

Aku kan mengambil anak angkat boleh kah aku dari Brunei plang ne.

noorina buddy said...

RUMAH ANAK YATIM TAMBUNAN
ALLIANCE BANK
NO AKAUN: 101780010001002

Yusnie Yunus said...

Assalamualaikum Tuan / Puan saya ingin mengambil anak angkat yg berumur dua tahun kebawah.Saya Tinggalkan No dan Email.
Hp: 016-8126002
Email: yusnie85@Hotmail.com
Terima Kasih

Silasriwati Silad said...

Assalamualaikum. Saya ingin mengambil anak angkat berumur antara 2bulan - 9bulan . saya sangat memerlukan . saya bujang belum berkahwin tapi naluri saya untuk menjadi ibu sangat kuat . saya harap permintaan saya dipertimbangkan .
Call / Sms 01124326330 . terimakasih.

An Chi said...

Hello, saya ingin mengambil anak angkat perempuan beragama kristian kalau boleh bagaimana prosedur? Kalau boleh masih baby kah atau 1 year Email: nancy2014104@gmail.com

Dalimah Dh said...

Assalam .. saya bercadang untuk bersedekah dlm bentuk wang pencen setelah saya bersara. Apa cara untuk saya dapat menyalurkan wang tersebut untuk disedekahkan kepada rumah anak Yatim ini.
Emil saya : dalimah.63@gmail.com
Tel : 012-8442264.

nurull afiqah said...

Bole ka ambil anak angkat di sini 01119024791 hubungi sy

Olivia Bewsher said...

Hi, bagaimanakah cara untuk adopt baby? Saya teringin sangat untuk mengambil anak angkat perempuan yg baru lahir yg beragama kristian. Tolong la saya. Whatsapp saya 0198827671

ChiDonk said...

Salam, saya wakil daripada politeknik kota kinabalu .. kami bercadang ingin membuat lawatan sekaligus memberi sumbangan derma .. saya ingin menghantar surat kebenaran mengadakan lawatan, boleh bagi alamat email tempat ni tak ?? Kami perlukannya dengan segera, Sila inform saya, 0148745347 .. terima kasih

Griya Yatim dan dhuafa said...

Assalamualaikum,
sebagian hartamu adalah hak mereka ( anak yatim )
Tunaikan zakat,infaq dan shodaqoh.
www.griyayatim.com

ChizaKi aLLen said...

Salam , saya Allen from Malaysian Red Crescent Society Tuaran . Kami ingin membuat lawatan ke rumah anak yatim puan dan saya ingin meminta no telefon owner rumah anak yatim dan alamat penuh rumah anak yatim tersebut . Sila beri maklum balas secepat mungkin . Terima kasih .
Saya tinggalkan no hp dan email saya .
No : 01126865622
Email : chizakiallen@yahoo.com

ChizaKi aLLen said...
This comment has been removed by the author.
Eelfazera said...

Assalamualaikum. Saya ingin mengambil anak angkat berumur antara 2bulan - 9bulan sya masih berstatus bujang belum berkahwin tapi naluri saya untuk menjadi ibu sangat kuat . saya harap permintaan sya dpt dipertimbangkan .

Mawar Mimie said...

Sy tringin nk mengambil anak angkat..kalau boleh yg kristian...ada tk rumah anak yatim yg kristian area kota kinabalu..bgaimna urusanya...klau ada tolg whatsaap sy di 017-8148204..tq..

Unknown said...

As salam, mohon kiranya dapat beri nama & no akaun bank untuk menyumbang secara pindahan wang. Info ke emel joewhyir@gmail.com

Cayra Myra said...

Hi... Ada tak bayi kristian yg boleh dijadikan anak angkat... Klu ada tolong email saya... Cayra82@gmail.com

Ariffine Ahad said...

Assalamualaikum. Kami ingin mengambil anak angkat berumur antara 2bulan - 9bulan kami telah berkahwin 8 tahun tapi belum dikurniakan cahayamata. Kami harap permintaan sya dpt dipertimbangkan . E mail saya cupin37@gmail

Unknown said...

assalamualaikum.kmi ingin mencari anak angkat.klu bole dari rumah anak2 yatim dan klu bole di antara berumur 3 bulan ke 1 tahun lbh gtu..saya kerja di area keningau.saya harap dptla menyerikan hdup kmi bila ada anak angkat nti.4 tahun pn rasa sunyi .ini emel saya defle1989@yahoo.com

Unknown said...

assalamualaikum.kmi ingin mencari anak angkat.klu bole dari rumah anak2 yatim dan klu bole di antara berumur 3 bulan ke 1 tahun lbh gtu..saya kerja di area keningau.saya harap dptla menyerikan hdup kmi bila ada anak angkat nti.4 tahun pn rasa sunyi .ini emel saya defle1989@yahoo.com

misz tedbaker said...

SALAM,SY MENCARI BAYI UNTUK DIJADIKAN ANAK ANGKAT.XKISAH JANTINA ,STATUS ATAU AGAMA.SY AKAN JAGA SEPERTI DARAH DAGING SY SENDIRI.KALAU ADA INFO TOLONG MAKLUMKAN SY 0195109645 @ EMAIL (ahmaddaughters@yahoo.com @ misztedbakerz@gmail.com).terima kasih

Zulkafflee Yusof said...

Ac no please.

Baju Murah said...

Salam... saya mencari anak angkat...
Sila contact saya
017 9558917
Ayu

Baju Murah said...

Salam... saya mencari anak angkat...
Sila contact saya
017 9558917
Ayu

azlie ali said...

As Salam.. Saya azli, seorang guru, lokasi Perak. Kami suami isteri ingin mencari anak angkat jantina perempuan berumur 1-5 tahun. Boleh wass app saya, 011-52841565 atau sms 019-5037452

sahir ismail said...

Askum....sy mahu aa perempuan dlm 2 thn lebih ada tak?sy akan didik beliau insyaalah blh call sy 0166968919

sahir ismail said...

Askum....sy mahu aa perempuan dlm 2 thn lebih ada tak?sy akan didik beliau insyaalah blh call sy 0166968919